Sardijnse Tiramisu
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4
Ingrediënten
- 500 gram Ricotta
- 5 eieren
- 150 gram poedersuiker
- 100 ml slagroom
- 1 borrelglas limoncello
- 1 sardijnse koffie
- 200 gram pistokeddos
- ongezoete cacaopoeder
Instructies
- Klop de eierdooiers samen met de podersuiker
- Voeg de ricotta en een borrelglas limoncello toe tot een smeuige massa
- Klop de eiwitten stijf
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het ricottamengsel
- Maak sterke sardijnse koffie en schenk deze in een platte schaal
- Dompel de pistokeddos in de koffie en leg ze naast elkaar in een platte schaal
- Schep er een deel van het mengsel op
- Vervolgens weer een laag lange vingers en eindig met een laag creme
- Doe met een zeefje ongezoete cacaopoeder over het geheel
- Zet de schaal voor ongeveer 2 uur in de koelkast