Binnen Nederland gratis verzenden vanaf €100

Sardijnse Tiramisu

Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingredi├źnten

  • 500 gram Ricotta
  • 5 eieren
  • 150 gram poedersuiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 borrelglas limoncello
  • 1 sardijnse koffie
  • 200 gram pistokeddos
  • ongezoete cacaopoeder

Instructies

  • Klop de eierdooiers samen met de podersuiker
  • Voeg de ricotta en een borrelglas limoncello toe tot een smeuige massa
  • Klop de eiwitten stijf
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het ricottamengsel
  • Maak sterke sardijnse koffie en schenk deze in een platte schaal
  • Dompel de pistokeddos in de koffie en leg ze naast elkaar in een platte schaal
  • Schep er een deel van het mengsel op
  • Vervolgens weer een laag lange vingers en eindig met een laag creme
  • Doe met een zeefje ongezoete cacaopoeder over het geheel
  • Zet de schaal voor ongeveer 2 uur in de koelkast