Binnen Nederland gratis verzenden vanaf €100

Over Ons

Qitalia

Wij zijn famiglia Meloni, onze roots liggen op Sardinie. Al vanaf jongs af aan zijn wij met eten en drinken bezig. Nu zien wij overal om ons heen dat de Nederlanders de producten uit Sardinie beginnen te herkennen en waarderen.

Giovanni en Saskia hadden het concept van een online winkel al 8 jaar op de planken staat. Saskia en Iginia vonden het nu tijd om de webshop daadwerkelijk online te laten gaan. 

De vader van Giovanni is geboren in Villanova Monteleone , een bergdorpje in noordwest Sardinie . In de vakanties verblijven wij ook in ons huis in Villanova Monteleone , dan kunnen we onze familie bezoeken en nieuwe producten ontdekken voor onze webshop.

 

Het eiland Sardinië

Sardinie is het een na grootste eiland in de Middellandse zee en behoort bij Italie. Het ligt net onder Corsica en ten Noorden van Tunesie, aan de westkant van de laars. Het heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners, waarvan de meeste rond de grote steden Cagliari, Sassari en Olbia wonen.

Qua oppervlakte is het ongeveer zo groot als Belgie met 24.000 km2. Het eiland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig binnenland en tropisch aandoende kusten met name in het Zuiden.

Het landschap is overdekt met wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken en voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze een heerlijke geur. Lees meer sardinie informatie hier.

5/5
Onze leveranciers zijn stuk voor stuk lokale familiebedrijven, geselecteerd op ambachtelijke productie, en zijn 100% Sardijns.
Ambachtelijke producten

Wij verkopen producten die door lokale producenten worden gemaakt!